Valtakunnallinen koulujen sanomalehtiviikko 30.1.- 3.2.2017 lähestyy!

Etelä-Suomen Sanomat ja Itä-Häme ovat sanomalehtiviikolla monessa mukana. Lehdessä ilmestyy viikolla runsaasti koululaisia ja nuorisoa kiinnostavia juttuja.

Etelä-Suomen Sanomat sekä Itä-Häme ottavat viikon aikana lapset ja nuoret monella tapaa huomioon julkaisuissaan. Lapset ja nuoret voivat lähettää mielipidekirjoituksia molempiin lehtiin. Lehdissä julkaistaan myös tavallista enemmän lapsia ja nuoria kiinnostavia juttuja. Näiden lisäksi Etelä-Suomen Sanomissa julkaistaan sanomalehtiviikolla levikkialueen yläkoululaisten ja lukiolaisten ideoimia ja tekemiä aukeamia, joiden jutut ja kuvat oppilaat ovat laatineet itse. Sanomalehtiviikon aikana kansalaistoimittaja Chiméne Bavard kiertää Itä-Hämeen levikkialueen kouluilla kertomassa toimittajan työstä.


Koululaiset mukana toiminnassa

Lapset ja nuoret voivat lähettää sanomalehtiviikkoa varten mielipidekirjoituksia osoitteeseen lukijalta@ess.fi. Etelä-Suomen Sanomat ja Itä-Häme julkaisevat juttuja mahdollisuuksien mukaan. Etelä-Suomen Sanomat julkaisee sanomalehtiviikolla maanantaina 30.1.2017 lehdessä eri-ikäisille suunnattuja tehtäviä, joita oppilaat voivat tehdä viikon varrella lehtiä apuna käyttäen.


Uutisia! -kuvakisa käynnistyy nuorille Instagramissa!

Miltä nuoren uutispäivä näyttäisi, jos hän itse saisi sen tehdä? Etelä-Suomen Sanomat järjestää sanomalehtiviikon kunniaksi kisan ja kannustaa Päijät-Hämeen alueen koulujen oppilaita ottamaan osaan Instagram -kuvakisaan. Parhaat kuvat palkitaan. Opettaja, kannusta oppilaat mukaan kisaan!

Nuoren tehtävänä on lukea päivän lehti (paperi- tai verkkoversio ESS.fi) ja tehdä siellä esiintyvästä uutisaiheesta oma tulkinta Instagramiin joko kuvalla tai videolla. Kuvakisa on tarkoitettu 13-18 vuotiaille. Kilpailuaika on 23.1.-3.2.2017.

Lue tarkemmat osallistumisohjeet >