Tilauspalveluun kirjautuminen, salasanat ja Mediatunnukset

Mitkä ovat Mediatunnukset?

Mediatunnukset on henkilökohtaiset käyttäjätunnukset joilla voit käyttää Etelä-Suomen Sanomien sähköisiä palveluita. Mediatunnuksilla hoidat kätevästi tilaukseesi liittyvät osoitteen muutokset ja jakelun keskeytykset. Mediatunnuksilla voit myös lukea verkon digilehteä, käyttää ESS Sovellusta ja ESS.fi-palvelun koko sisältöä sekä tehdä ostoksia ja uusia tilauksia palvelustamme.

Miten saan palvelut käyttööni?

Uudet mediatunnukset voit luoda itsellesi alla olevasta linkistä:
Luo uudet Mediatunnukset

Mediatunnusten luomiseksi tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen. Luotuasi Mediatunnukset voit liittää tilaaja-asiakasnumerosi käyttäjätiliisi. Asiakasnumeron avulla voit lukea verkon digilehteä, käyttää ESS Sovellusta ja tehdä sivuston kautta muutoksia tilaukseesi. Liittämällä käyttäjätiliisi nimimerkin kohdasta "Omat tiedot ja tilausten hallinta", voit jättää kommentteja nimimerkillä ESS.fi -sivusollta. Mikäli et ole luonut käyttäjätiliisi nimimerkkiä, kommenttisi näkyvät palvelussa omalla nimelläsi.

Mediatunnukset toimivat myös digilehden tunnuksina. Mikäli sinulla on voimassa oleva tilaus, voit lukea myös ESS Digilehteä samoilla tunnuksilla.

Käyttäjätilin omistaja on vastuussa käyttäjätilillä tehdyistä tilauksista ja ostoksista. Käyttäjätunnuksia ei saa antaa ulkopuolisten käyttöön.

Minulla on Mediatunnukset mutta en tiedä onko asiakasnumeroni liitetty käyttäjätiliini.

Asiakaspalvelusivun vasemmasta ylälaidasta kohdasta ”Omat tiedot ja tilausten hallinta” voit tarkistaa onko käyttäjätiliisi jo liitetty asiakasnumero

Omiin tietoihisi pääset myös tästä linkistä.

Olen unohtanut käyttäjätunnukseni/salasanani, mitä teen?

Mediatunnuksesi on rekisteröitymisen yhteydessä palveluun ilmoittamasi sähköpostiosoite.  Jos olet unohtanut palvelun salasanasi voit määrittä palvelun salasanan uudelleen alla olevan linkin kautta.

Määritä Mediatunnusten salasana

Kuinka voin vaihtaa palvelun salasanan?

Salasanan pääset vaihtamaan kirjauduttuasi palveuun sisään kohdasta "Omat käyttäjätiedot".

Mihin antamiani tietoja käytetään?

Asiakkaan antamia tietoja käytetään normaaliin asiakassuhteen hoitoon. Oikeilla ja täsmällisillä tiedoilla varmistat lehtitilauksen perille tulon, sekä nopeutat asiakaspalvelumme toimintaa. Rekisteröitymisen yhteydessä asiakkaalta kysytään erikseen lupa tekstiviesti- ja sähköpostimarkkinointiin. Asiakkaan tietoja voidaan käyttää myös esim. tutkimuskäyttöön. Tutkimuskäytöllä tarkoitetaan erilaisia Mediatalo Keskisuomalaisen toteuttamia markkina- ja tuotekehitykseen liittyviä tutkimuksia. Asiakkaan perusyhteystietoja voidaan käyttää myös Mediatalo Keskisuomalaisen tuotteiden markkinointiin. Mitään asiakkaan antamia tietoja ei  luovuteta kolmansille osapuolille.

Voinko antaa Mediatunnukset sukulaiseni käyttöön?

Mediatunnukset ovat henkilökohtaiset tunnukset. Mediatunnuksilla voit tehdä tilauksia ja ostoksia verkkopalvelustamme sekä hallinnoida omia käyttäjätietojasi. Varmistaaksesi Mediatunnusten turvallisen käytön, niitä ei saa antaa ulkopuolisten käyttöön.

ESS Digilehteen liittyviä kysymyksiä

Kuinka saan paperilehden tilaukseni rinnalle ESS Digilehden?

Kaikki Etelä-Suomen Sanomien tilaukset sisältävät ESS Digilehden, ESS.fi-palvelun.

Minulla on Etelä-Suomen Sanomien viikonlopputilaus. Miten voin käyttää ESS Digilehteä?

Myös Etelä-Suomen Sanomien viikonlopputilaajilla on mahdollisuus käyttää ESS Digilehteä ja muita Etelä-Suomen Sanomien sähköisiä palveluita rajoituksetta.

Missä laitteissa ESS Digilehti toimii?

ESS Digilehteä voit käyttää tietokoneella, iPadissa, iPhonessa ja Android-laitteissa. ESS Digilehden sovelluksen voit ladata veloituksetta iPadiisi tai iPhoneesi App Storesta, Android-laitteelle GooglePlay -kaupasta. Tietokoneella ESS Digilehti ei vaadi erillistä sovellusta.

Tilaukseen ja laskutukseen liittyvät asiat

Voinko saada tilauslaskun e-laskuna?

Kyllä voit. Tässä yksinkertainen ohje laskutuksen vaihtamiseksi e-laskuun:

Tee e-laskusopimus helposti oman verkkopankkisi sivuilta:
1. Mene verkkopankissasi kohtaan e-laskusopimus.

2. Valitse laskuttajaksi Esan Kirjapaino/Etelä-Suomen Sanomat/
tilauslasku sekä pankista riippuen yksilöinti-/tunnistetiedoksi oma asiakasnumerosi (löydät asiakasnumerosi etuasiakkaan
etukortista, lehtilaskustasi tai saat sen soittamalla asiakaspalveluumme puh. 03 - 7575 700, avoinna ma-pe klo 8.30-16.30).
Paperilaskusi korvautuu yleensä jo seuraavan laskutuksen yhteydessä e-laskulla.
Lisätietoja e-laskusta saat halutessasi omasta pankistasi
katso lisätietoja e-laskutuksesta tästä.

Voinko maksaa laskun useammissa erissä?

ESS:n toistaiseksi voimassa olevan tilauksen voit maksaa myös erissä. Laskutusjaksovaihtoehtoja voit valita aina kerralla laskutettavasta tilauksesta kahden kuukauden laskutuseriin asti. Veloitamme asikkailta kuuden euron erälisän laskulta useammassa erässä maksettavista tilauksista. Erälisä sisältyy useammassa erässä maksettavien tilausten laskun loppusummaan. Voit vaihtaa tilauksesi laskutusjaksoja soittamalla asiakaspalveluumme. puh: (03) 7575 700.

Voiko lehden kääntää toiseen osoitteeseen?

ESS:n tilauksen voi kääntää tilapäisesti toiseen osoitteeseen helposti asiakaspalvelusivujen kohdasta "Omat tiedot ja tilaukset". Tilapäisen osoitteenmuutoksen lyhyin aika on viisi päivää. Pisin ajanjakso on puolestaan kolme kuukautta. Tilapäisissä osoitteenmuutoksissa laskutusosoitteesi ei muutu, vaan se koskee ainoastaan lehden jakelua. Mikäli osoitteenmuutoksen pituus on yli kolme kuukautta, tee se perusosoitteenmuutoksen kautta.

Tilapäisen osoitteenmuutoksen pääset tekemään tästä.

Voiko lehden jakelun tilapäisesti keskeyttää?

Lehden jakelun voi tilapäisesti keskeyttää. Kestotilaajien jakelunkeskeytykset hyvitetään asiakkaille aikana tilausjakson lopussa. Lyhin mahdollinen tilauksen keskeytysaika on 2 päivää. Pisin mahdollinen aika on 3 kk.

Tilapäisen jakelunkeskeytyksen pääset tekemään tästä.

Voinko kääntää lehden ulkomaille?

Lehtitilauksen kääntäminen ulkomaille on mahdollista. Tällaisissa tapauksissa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon lehden jakelun viivästyminen sekä ulkomaan tilauksista aiheutuvat jakelukustannukset. Jakelukustannukset vaihtelevat kohdemaittain. Mikäli haluat kääntää lehtitilauksesi ulkomaille, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puh. (03) 7575 700.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu

Puh. 03-7575 700 (ma-pe 8.30-16.30)
asiakaspalvelu@mediataloesa.fi

Asiakaspalvelupisteet:

Mediakulma, Hämeenkatu 5, 15110 Lahti (ma-pe klo 8.30-16.30).

Kirkkokatu 15, 18100 Heinola (ma-pe klo 9:00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Jakelupäivystys:

puh. 03-7575 285 (ma-pe klo 6:30-10, viikonloppuina, aattoina ja arkipyhinä klo 7.00-11.00) jakelupaivystys@mediataloesa.fi