Etelä-Suomen Sanomien tilausehdot

Seuraavia tilausehtoja sovelletaan kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien tilauksiin. Tarjoushintaisissa tilauksissa voidaan soveltaa osin tai kokonaan kampanjakohtaisia tilausehtoja. Nämä tilaussäännöt ovat voimassa 15.6.2016 alkaen.

Tilausmuodot
Kaikki tilaustuotteet voi tilata jatkuvana tai määräaikaisena tilauksena.

Jatkuva tilaus on tilaustapa, joka jatkuu ilman erillistä uudistamista, kunnes tilaaja ilmoittaa peruutuksesta Mediatalo ESAn asiakaspalveluun. Hinnaston mukainen jatkuva tilaus on aina edullisempi kuin vastaavan pituinen hinnaston mukainen määräaikainen tilaus.

Jatkuva tilaus jakautuu sovittuihin laskutusjaksoihin ja laskutetaan laskutusjakson alussa. Tilaaja voi muuttaa laskutusjakson pituutta ilmoittamalla siitä Mediatalo ESAn asiakaspalveluun.

Määräaikainen tilaus on voimassa sovitun määräajan ja se päättyy automaattisesti määräajan jälkeen. Määräaikaisen tilauksen voi milloin tahansa vaihtaa jatkuvaan tilaukseen ilmoittamalla siitä Etelä-Suomen Sanomien asiakaspalveluun.

Tilaushinnat ja tilausehtojen muutokset
Kunkin laskutusjakson hinta perustuu sen alkaessa voimassa olevaan hinnastoon. Hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. Tilaushinnat ovat Etelä-Suomen Sanomien verkkosivuilla osoitteessa ESS.fi/asiakaspalvelu.

Etelä-Suomen Sanomilla on oikeus muuttaa tilausehtoja sekä tilaushintoja. Muutokset astuvat voimaan ilmoitettuna ajankohtana ja ne koskevat kaikkia tilauksia.

Tilauksen irtisanominen

Jatkuvan tilauksen voi irtisanoa ilmoittamalla siitä  asiakaspalveluun vähintään kahta viikkoa ennen laskutusjakson päättymistä. Muutos astuu voimaan uuden laskutusjakson alkaessa.
Mikäli tilaaja irtisanoo tilauksen tarjousjakson aikana, asiakkaalta veloitetaan toimitettujen lehtien hinta normaalin määräaikaisen tilaushinnaston mukaisesti ja mahdollisen kaupanpäällisen arvo. Kuolemasta tai sairaudesta johtuvan peruutuksen yhteydessä asiakkaalle/perikunnalle palautetaan jäljelle jäävä tilausmaksu. Määräaikaista tilausta ei voi perua kesken tilausjakson.

Mikäli tilausta ei makseta maksukehotuksesta huolimatta, siirrämme laskun perintätoimiston perittäväksi. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus.

Jos asiakas haluaa vaihtaa tilausmuotoa tai päättää tilauksen, tulee hänen ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Muutostilanteessa joudutaan yleensä joko palauttamaan rahaa tai siirtämään sitä toiselle tilaukselle. Pienin palautettava summa on 10 €, ja veloitamme 3,50 € suuruisen maksun rahan palautuksesta asiakkaan pankkitilille. Muutoksen ja mahdolliset palautukset voidaan tehdä vain henkilökohtaisella pyynnöllä.

Tilausten jakelunkeskeytys- ja hyvitysehdot:

Tilaaja voi tilapäisesti keskeyttää Etelä-Suomen Sanomien paperilehden jakelun määräajaksi. Jakelun keskeytyksen lyhin mahdollinen aika on 2 päivää ja enimmäispituus  kolme (3) kuukautta.

Asiakas voi jakelunkeskeytystä tehdessään valita, jääkö tilauksen sähköiset palvelut (ESS Digilehti ja ESS.fi-palvelun rajaton käyttöoikeus) voimaan jakelunkeskeytyksen aikana.
Mikäli myös sähköisten palveluiden käyttöoikeus katkaistaan jakelunkeskeytyksen ajaksi, jakelunkeskeytys siirtää seuraavan laskutusjakson alkua eteenpäin keskeytysajalla.

Mikäli sähköisten palveluiden käyttöoikeus säilytetään jakelunkeskeytyksen aikana, siirtää jakelunkeskeytys seuraavan laskutusjakson alkua eteenpäin keskeytysajalla. Hyvitettävästä ajasta vähennetään kuitenkin tällöin ESS Verkko -tuotteen normaalihintaa  (14,50 € / kk) vastaava aika keskeytyksen pituuden mukaan.

Määräaikaisten tilausten tilapäisiä jakelunkeskeytyksiä ei hyvitetä. ESS Verkko -tuotteen tilausta ei voi tilapäisesti keskeyttää.

Verkon kautta tehtävät jakelunkeskeytykset tulee tehdä viimeistään jakelunkeskeytyksen alkupäivää edeltävänä päivänä klo 16:00 mennessä.

Vastuu Etelä-Suomen Sanomien toimittamisesta ja painojäljestä
Etelä-Suomen Sanomat toimitetaan Postin määrittelemään laatikkoryhmään. Jakelupoikkeuksesta voi tehdä erillisen maksullisen sopimuksen Etelä-Suomen Sanomien kanssa. Lisätietoja asiakaspalvelusta.

Etelä-Suomen Sanomien jakelussa voi olla sekä paikallisia että mm. säätilasta aiheutuvia eroavaisuuksia. Lehdenjakajalla tulee säästä riippumatta olla esteetön pääsy postilaatikolle tai -luukulle ja nimien sekä osoitenumeroiden tulee olla merkitty niihin selkeästi. Mikäli lehti jää Etelä-Suomen Sanomista johtuvasta syystä toimittamatta, tulee asiasta reklamoida välittömästi jakelupäivystykseen. Jakelupäivystyksen yhteystiedot löytyvät osoitteesta ESS.fi/jakelupaivystys tai laskun yhteystietokohdasta.

Etelä-Suomen Sanomien vastuu rajoittuu puuttuvan lehden toimittamiseen tai hyvittämiseen. Etelä-Suomen Sanomilla ei ole laajempaa vastuuta Etelä-Suomen Sanomien ilmestymättä tai toimittamatta jäämisestä.

Etelä-Suomen Sanomat ei edellä esitetyn lisäksi korvaa tilaajalle jakeluhäiriöstä tai Etelä-Suomen Sanomien toimittamatta tai ilmestymättä jäämisestä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa, kustannuksia tai välittömiä tai välillisiä vahinkoja. Etelä-Suomen Sanomien vastuu ulkomaille tilatuista lehdistä rajoittuu sovittujen lehtien toimittamiseen Helsinki-Vantaan lentokentälle. Etelä-Suomen Sanomat ei suorita tilaajalle hyvitystä lakon tai muun ylivoimaisen esteen takia julkaisematta jääneistä lehdistä.

Laista, asetuksista tai viranomaisten toimenpiteistä aiheutuvat kustannuslisäykset korottavat hintoja määräysten voimaantulohetkestä lukien. Korotukset koskevat myös jo tehtyjä tilauksia. Etelä-Suomen Sanomissa voi esiintyä poikkeamia painojäljessä. Etelä-Suomen Sanomat ei vastaa painojäljessä esiintyvistä poikkeamista.
Etämyynti
Tilaajalla on oikeus peruuttaa etämyynnissä tekemänsä tilaus Kuluttajasuojalain (38/1978) 6 luvun 15§ ehdoin, ilmoittamalla siitä Mediatalo ESAn asiakaspalveluun 14 päivän kuluessa tilaamisesta.

Tietosuoja
Etelä-Suomen Sanomien tilaajat ovat asiakasrekisterissä. Tietoja voidaan käyttää asiakassuhteen ylläpitoon ja hoitoon. Osoitteita voidaan luovuttaa ja käyttää suoramarkkinointiin henkilötietolain mukaisesti. Henkilörekisterilain edellyttämä rekisteriseloste on nähtävissä Etelä-Suomen Sanomien verkkosivuilla osoitteessa ESS.fi tai Etelä-Suomen Sanomien toimitalossa osoitteessa Ilmarisentie 7, 15200 Lahti.

Tilaaja voi kieltää tietojensa käytön markkinointitarkoituksiin ilmoittamalla asiasta Etelä-Suomen Sanomien asiakaspalveluun.

Nauhoitamme asiakaspalveluun tulevat puhelut palvelun laadun varmistamiseksi.

Ota Etelä-Suomen Sanomien uutis- ja asiointipalvelut käyttöösi ESA-tunnuksilla
Mikäli sinulla ei vielä ole ESA-tunnuksia, saat ne käyttöösi rekisteröitymällä tilaajapalveluumme osoitteessa ESS.fi/asiakaspalvelu.
Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi nimelläsi ja sähköpostiosoitteellasi. Liitä käyttäjätiliin myös asiakasnumerosi, jotta voit tehdä muutoksia tilauksiisi tai lukea ESS Digilehteä. Asiakasnumeron löydät tilauslaskustasi. Palvelun kohdasta ”omat käyttäjätiedot” voit tarkistaa onko käyttäjätiliisi jo liitetty asiakasnumero. ESA-tunnuksilla voit myös helposti tehdä uusia tilauksia palvelustamme.
ESA-tunnukset ovat henkilökohtaiset, eikä niitä saa antaa kolmansien osapuolien käyttöön. ESA-tunnuksien omistaja vastaa tunnuksilla tehdyistä tilauksista ja ostoksista.

Lataa ESS Digilehti -sovellus laitteellesi
ESS Digilehdestä löydät omat sovelluksensa Applen, Windows 8 ja Android -mobiililaitteisiin. Tietokoneella ESS Digilehti toimii selainpohjaisena versiona osoitteessa ESS.fi, etkä tarvitse lukemista varten erillistä sovellusta. Sovellukset on ladattavissa maksutta Applen mobiililaitteisiin AppStoresta, Windows 8 -laitteisiin Windows-kaupasta ja Android-laitteisiin GooglePlay -kaupasta